Fit,  Fit obiady,  Wegetariańskie

Warzywny gulasz z cieciorki i papryki

Gdy trzeba coś zrobić na szybko i pozbyć się resztek z lodówki – takie przepisy jak znalazł 🙂
 
 
Składniki:
1 puszka cieciorki gotowanej
1 duża papryka czerwona
1 cebula
3 ząbki czosnku
kilka pomidorków koktajlowych
1 butelka passaty pomidorowej
1-2 plasterki mozarelli 
papryka słodka, papryka wędzona, chili, sól
 
dodatkowo: kasza lub ryż
 
 
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, z dodatkiem odrobiny soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek.
Dodać cieciorkę i przesmażyć 2 minuty.
 
Dodać paprykę wędzoną, paprykę słodką oraz chili. Wymieszać i smażyć minutę. Następnie dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę i przekrojone na pół pomidorki. Smażyć minutę. 
Następnie zalać wszystko passatą, doprawić solą i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
 
Podawać z kaszą lub ryżem i plasterkami mozarelli. 
Dodatkowo do smaku można dodać trochę humusu lub pesto – u mnie z bazylii i cieciorki z dynią.
 
Smacznego!

Udostępnij post

2 komentarze

  • Anonimowy

    Dobry przepis i warty wykorzystania, jak najbardziej. Przejrzałam już kilka twoich przepisów i powiem, że wygląda to naprawdę ciekawie, szczególnie dla kogoś takiego jak ja, co z gotowaniem nie ma zbyt wiele wspólnego. Ale trzeba sobie radzić! Korzystam też z pomocy https://mrchef.pl/ gdzie można zamówić dania i składniki do nich, by samemu przyrządzić na podstawie przepisu i z pomocą instruktażu. Fajna sprawa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.