Kurczak i indyk,  Przekąski,  Przystawki,  Tarty,  Wytrawne wypieki

Tarta z kurczakiem i szpinakiem

Nie lubię marnować jedzenia... a że zostało mi trochę kurczaka ze szpinakiem z ostatniego obiadu (kliknij przycisk poniżej) , to postanowiłam wykorzystać go na farsz do tarty 🙂

Składniki:

Poziom trudności
3/5

Przygotowanie:

Z zimnego masła, płatków owsianych, śmietany i mąki zagnieść ciasto. Ciasto musi odchodzić od ręki, nie kleić się. Jeśli będzie klejące to dosypać odrobinę mąki. 

Foremkę do tarty wysmarować masłem i opruszyć mąką. Bardzo polecam foremki z wyjmowanym dnem. 

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto wyłożyć do foremki, nakłuć widelcem. 

Farsz wyłożyć na spód. Piec ok. godziny, aż brzegi ładnie się zarumienią. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem.

 

Smacznego!

Udostępnij post

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.