Fit,  Fit obiady,  Kurczak i indyk,  Obiady

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek sera typu feta do szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

Składniki na dwie porcje:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku, rozdrobionego
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
Poziom trudności
2/5

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym. 

Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek i zamrożony szpinak. Dusić pod przykryciem, aż szpinak się rozmrozi. Dodać ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania solą, pieprzem.

Szpinak nałożyć na rozłożonego kurczaka. Zawiną i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec pod przykryciem ok. 35 minut.

Smacznego!

Udostępnij post
error

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.