Fit,  Fit obiady,  Kurczak i indyk,  Obiady

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem to idealne połączenie. Dodatek sera typu feta do szpinaku sprawia, że danie jest bardziej sycące, a jednocześnie zyskuje wyjątkowy smak. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

Składniki na dwie porcje:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku, rozdrobionego
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka
Poziom trudności
2/5

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przykryć folią i rozbić na kotlety tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką słodką, przyprawą do kurczaka i czosnkiem granulowanym. 

Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie tłuszczu. Przyprawić odrobiną soli i cukru. Dodać przeciśnięty czosnek i zamrożony szpinak. Dusić pod przykryciem, aż szpinak się rozmrozi. Dodać ser i dokładnie wymieszać. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut. Przyprawić wg uznania solą, pieprzem.

Szpinak nałożyć na rozłożonego kurczaka. Zawiną i dwa końce spiąć wykałaczką. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec pod przykryciem ok. 35 minut.

Smacznego!

Udostępnij post
error

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław