Przystawki

Purée ziemniaczane z niespodzianką ;-)

Znacie takie chwile, że nie macie czasu żeby zrobić porządne zakupy na obiad a co dopiero go zrobić? Wtedy robimy zazwyczaj coś na szybko. Kiedyś pamiętam często jadłam gotowane ziemniaki z jajkiem sadzonym. Całkiem smaczne połączenie 😀 Dzisiaj coś podobnego, trochę bardziej wymyślnego 😉
 
 
Składniki na 1 porcję:
 
·3-4 ziemniaki
·1 jajko (najlepiej z chowu ściółkowego)
·szczypiorek
·łyżki masła
·trochę mleka
·pieprz, sól
 
 
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Zagnieść z masłem i odrobiną mleka. Wkroić szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. 
 
Potrzebny będzie rant cukierniczy. Połowę wypełnić purée ziemniaczanym. Zrobić małe wgłębienie, w które delikatnie wbijamy jajko. Przykryć delikatnie pozostałym purée i wyrównać
 
Piec 25-30 minut w 140-150 stopniach.
 
Smacznego! 🙂
 
 

 

 
 
 
 
Kulinarna podróż po Polsce

Udostępnij post
error

20 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław