Boże Narodzenie,  Fit,  Fit obiady,  Obiady,  Ryby

Pieczony łosoś pod pistacjowym pesto

Łosoś sam w sobie jest pyszny, jednak dodatek pesto sprawia, że smakuje wyjątkowo 🙂

 

Przepis na pieczonego łososia z domowym, pistacjowym pesto znajdziecie również w nowym numerze Mamy i i MiniMini+ 🙂 Zapraszam serdecznie wszystkie mamy do lektury!

Zachęcam do pobrania!

 

 

Składniki na 2 porcje:
300 g filetu z łososia
130 g pistacji
1 pęczek świeżej bazylii
100 ml oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
sól
 
Łososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posolić i skropić sokiem z cytryny.
Pistacje obrać, bazylię umyć i oddzielić listki od łodyg.
Obrane pistacje i listki bazylii zalać oliwą i zmiksować blenderem.
 
Pesto równomiernie rozprowadzić po łososiu.
Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
 
Piec 30 minut.
 
Smacznego!
 

 

 
 
Dieta Śródziemnomorska

Udostępnij post

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.