Fit,  Fit obiady,  Obiady,  Ryby

Pieczony łosoś pod pierzynką z pora i marakui

 

Brak czasu powoduje, że bywam tu coraz rzadziej. Jednak na dziś mam łososia.

 

 
Składniki:
200-300 g dzikiego łososia atlantyckiego
1 por
1 marakuja
1 cytryna
łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
sól, pieprz, cukier
 
 
Łososia skropić cytryną i doprawić solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
 
Pora pokroić w piórka i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać miąższ z marakui. Lekko doprawić solą i cukrem.  
 
Wyłożyć wszystko na łososia i piec ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
 
Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami. 
 
Smacznego!

 

Udostępnij post

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.