Obiady,  Wieprzowina

Pieczone żeberka

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka. A przygotowanie jest banalne 🙂

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, kminek mielony, papryka słodka, papryka ostra, imbir mielony
Poziom trudności
2/5

Przygotowanie:

Marynatę przygotować dzień wcześniej na wieczór. Olej wymieszać z przyprawami i czosnkiem. Mięso dokładnie natrzeć marynatą, wylać wszystko do miski i pod przykryciem zostawić na noc w lodówce.

Następnego dnia wlać marynatę do naczynia żaroodpornego, mięso pokroić na mniejsze kawałki i położyć kościom w dół na marynacie. Piec pod przykryciem ok. 2 godziny w 180 stopniach.

Podawać np. z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

Udostępnij post
error

One Comment

Pozostaw odpowiedź Jozin z bazin Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław