Ciasta,  Ciasta z kremem,  Ciasta z owocami

Owocowe ptasie mleczko z truskawkami i galaretką

Tym razem coś na lekkiego na słodko, idealnego na ciepłe dni 😉 Ciasto bardzo proste do zrobienia, ale pyyyszne! 😉 Sezon na truskawki uważam za otwarty 😉



Składniki: 

  • 3 galaretki wiśniowe 
  • 3 galaretki truskawkowe 
  • 750 ml śmietanki kremówki do ubijania 
  • 3 łyżki cukru pudru 
  • truskawki 
  • duże opakowanie biszkoptów 


1. Galaretki rozpuścić (3 galaretki na 3 szklanki wody). Odstawić do lekkiego stężenia.
2. Po tym czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem i stopniowo dodawać wiśniową galaretkę.
3. Biszkopty ułożyć na prostokątną blaszkę, zalać masą wiśniową, ułożyć truskawki (lub inne owoce) i zalać galaretką truskawkową.
4. Wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc.
Podawać schłodzone.

Smacznego!



 

Udostępnij post
error

9 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.