Inne,  Makarony,  Ryby

Makaron z tuńczykiem

Przepis na naprawdę pyszny i szybki obiad 🙂

Składniki:

  • 2 małe albo 1 duża puszka tuńczyka 
  • 2 cebule 
  • 1 puszka pomidorów krojonych 
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (nie koncentrat!) (u mnie domowy) 
  • ok. 5 ząbków czosnku (chyba, że ktoś nie lubi to wtedy mniej) 
  • sól, pieprz, bazylia, oregano 

Cebulkę drobno pokroić, posolić, posypać odrobiną cukru (dodaje smaku) i zeszklić na oliwie. Dodać przeciśnięty czosnek, zamieszać i po chwili dodać pomidory i przecier. Doprawić do smaku pieprzem, bazylią, oregano, solą i ew. odrobiną cukru. Dusić ok.15 minut na małym ogniu. Na końcu dodać tuńczyka, zamieszać. Gotowym sosem polać makaron.

Smacznego!

 

 

Udostępnij post
error

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.