Fit,  Fit obiady,  Obiady,  Ryby

Makaron z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym

Obiad, którego zrobienie zajmuje jakieś 30 minut maksymalnie. Zawsze robię, gdy nie mam akurat nic w domu, a te składniki przeważnie się gdzieś znajdą 🙂

 

 

Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 kartonik przecieru pomidorowego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka słodka, kumin mielony, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, cukier
1 puszka zielonych oliwek w zalewie
Dowolny makaron
 
 
Czosnek drobno pokroić i lekko posmażyć.
Dodać przecier pomidorowy i koncentrat. Doprawić sporą ilości soli, pieprzu i kuminu a następnie dowolnie bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i odrobiną cukru.
Całość zagotować przez moment. 
Dodać oliwki.
 
Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Wymieszać z sosem.

P.S. Smaku dodaje też siekana natka pietruszki, więc jeżeli ktoś lubi to polecam dodać 🙂

 
Smacznego!
 
 
 
 

Udostępnij post
error

12 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.