Makarony,  Wegetariańskie

Makaron z serem gorgonzola, marynowaną gruszką i orzechami

Ostatnio chętnie kombinuję na różny sposób dania, które są nie do końca typowymi daniami jakie je się codziennie, a jednak nie wymagają wielkiego zaangażowania czasowego. Dzisiaj zrobiłam makaron z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami. Połączenie nie wymyślone przeze mnie, bo dość pospolite, a jednak każdy robi je na swój sposób. Ja zrobiłam intuicyjnie po swojemu i oto efekt 🙂 Robi się wszystko błyskawicznie i wychodzi pyszny obiadek 🙂 

 
 
 
 


Składniki dla 2 osób:

  • 1/2 opakowania dowolnego makaronu (u mnie spaghetti)
  • 200 g sera gorgonzola
  • 1-2 marynowane gruszki
  • 50 ml śmietanki kremówki
  • dwie garście drobno posiekanych orzechów
  • pieprz


Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Śmietankę podgrzać i dodać ser. Gotować na małym ogniu do całkowitego połączenia. Dodać pieprzu.
Orzechy posiekać na małe kawałki (ja je gniotłam ;-))
Gruszki pokroić w kostkę.

Ugotowany makaron polać sosem serowo-śmietanowym, posypać orzechami i dodać kawałki gruszki.


Smacznego!


 
 
 
 
Orzech

Udostępnij post
error

12 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.