Bezglutenowe,  Obiady,  Wieprzowina

Leczo z kiełbasą

Leczo to sposób na szybciutki obiad z zaledwie kilku składników... można zjeść je zarówno z chlebem jak i z ryżem, czy też ziemniakami.

Składniki:

  • 2 laski kiełbasy
  • 2 małe cebule lub 1 duża
  • 2 małe cukinie lub 1 duża
  • 2-3 papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 butelka passaty pomidorowej
  • sól, pieprz, cukier, pieprz ziołowy, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
Poziom trudności
1/5

Przygotowanie:

Kiełbasę kroję w drobną kostkę i wrzucam na patelnie. Lekko podsmażam po czym dorzucam pokrojoną drobno cebulkę. Całość smażę ze sobą na małym ogniu przez parę minut. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną paprykę oraz cukinię. Smażyć przez około 5 minut. 

Całość zalać passatą, doprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowy, łyżeczką cukru, majerankiem. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem ok. 20-25 minut.

Podawać z chlebem, ryżem czy ziemniakami.

 

Smacznego!

Udostępnij post
error

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław