Obiady,  Przekąski,  Ryby,  Śniadanie

Kanapka korzenna z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym

Czasami w przerwie między zajęciami lubię pójść do swojej ulubionej wrocławskiej kawiarni z francuskim klimacie. Oprócz kawy oferują tam również różne smakołyki na słodko lub słono. Moją ulubioną przekąska jest właśnie taka kanapka. Podpatrzyłam i postanowiłam zrobić taką sama w domu. Oto efekt. Uwielbiam tę kanapkę – idealne połączenie 😉

 

 

 

Składniki:

  • 1 bagietka lub bułka korzenna
  • 1 jajko
  • tuńczyk w sosie własnym
  • rukola
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
Jajko ugotować na twardo. Bagietkę lub bułkę przekroić. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć a rukolę umyć.
Bagietkę wysmarować sosem chrzanowym. Wyłożyć równomiernie tuńczyka, następnie jajko i na koniec rukolę.
 
Dla lepszego efektu – przed robieniem kanapki, włożyć bagietkę na chwilę do piekarnika. Na ciepło smakuje jeszcze lepiej 🙂
 
Smacznego!
 
 

Udostępnij post
error

10 komentarzy

Pozostaw odpowiedź ola in the kitchen Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław