Boże Narodzenie,  Ciasta,  Ciasta z kremem,  Ciasto francuskie

Choinka z ciasta francuskiego z nutellą, mniam!

Uwaga, jest to błyskawiczny sposób na coś ładnego i dobrego, czym można kogoś zaskoczyć 😉 Wydaje się trudne i skomplikowane a jest dziecinnie proste i szybkie. Oczywiście jeśli pójdziecie na skróty, tak jak ja to dzisiaj zrobiłam, i kupicie gotowe ciasto francuskie 😉 Nie przewidziałam dzisiejszego wypieku, a zrobienie domowego ciasta francuskiego wymaga 12 godzin. Może następnym razem 😉
Spróbujcie!

 

 

 
 
Składniki:
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • Nutella
  • ewentualnie posiekane orzechy
 
Rozłożyć jeden płat ciasta i wysmarować nutellą. Położyć na niego drugi płat ciasta. Wyciąć kształt choinki i ponacinać równo (patrz zdjęcie)
 
 
Każdą “gałązkę” trzeba pozkręcać. 
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 15 minut na złoty kolor.
 
Z reszty, którą odkroimy, można zrobić mniejsze ciasteczka 😉
Smacznego!

 

 

 

 

 
 

Udostępnij post
error

15 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pozycjonowanie stron Wrocław